sestdiena, 2018. gada 24. novembris

Pārdomas...

Lielie valsts svētki pavadīti. Bet tik daudz domas un viedokļi, kas dalās... Vieni saka, ka nav vērts atzīmēt, otri- ka 100 gadi nav patiesais skaitlis. 
Neesmu aktīva sociālo tīklu komentētāja, bet šoreiz vēlos izteikt savu viedokli.
Vai nu cilvēki nezin vēsturi vai arī nav izpratne par notiekošiem procesiem.
Cilvēki tagad ar daudz ko nav apmierināti, īpaši ar mūsdienu valdību. Un pamatoti.
Bet tas ir plašs un daudzpusīgs temats... Ne tagad.
Protams, ka Lielā jubileja bija jāatzīmē. Kaut vai aiz cieņas pret tiem lielajiem prātiem, kas iznesa ideju par Latvijas valsti un tiem varoņiem, kas atdeva savas dzīvības. Piekrītu teiktajam, ka Latvija ir bijusi kā valsts visus 100 gadus cilvēku sirdīs un prātos, neatkarīgi no tā, kāda politika uz šīs zemes ir valdījusi.
Un tas ir tas īpašais Latvijas kods.
Par salūtu. Neesam citu neko vietā izdomājuši, kā iespaidīgi ar šova elementiem atzīmēt lielas jubilejas. 100-gade tomēr ir svarīgs vēsturisks notikums. Tie ir lieli svētki, kas ir jāatzīmē ar vērienu. Protams, par to, cik naudas tam visam atvēlēt, ir diskutējams jautājums. No savas puses teikšu, ka salūts varēja būt mākslinieciski kvalitatīvāks, labāka režija un muzikālais pavadījums...Visi gaidīja kaut ko unikālu. Joprojām atceros Rīgas 800-gades salūtu. Varbūt mūsu gaišie prāti izdomās kādreiz kaut ko citu salūta vietā.
Cilvēki pietiekami nenovērtē to, kas mums ir /nav karš, principā neviens nav totālā badā, varam runāt savā valodā/. Tik daudziem cilvēkiem pasaulē tā visa nav. Pa šiem gadiem ir arī daudz labas lietas padarītas. Un tie, kas dara sliktus darbus, paši par to arī atbildēs. Karmas likums...
Neviens nav teicis, ka iegūstot valstisku brīvību, problēmas vairs nebūs un viss būs ideāli. Tā ir liela atbildība un nepārtraukta cīņa (gan fiziski, gan morāli, gan garīgi) un attīstība. Mēs neesam izolēti no apkārtējās pasaules un pāri Latvijai ir gājuši visādi laiki... Globālā problēma ar korupciju ir visas pasaules sērga. Ir kāds teiciens- cīņā par varu un naudu nekas nav mainījies kopš Romas laikiem. Diemžēl cilvēku apziņa nemainās vai mainās ļoti lēni. Par Latviju ir jābūt modriem vēl joprojām. No mums visiem ir atkarīgs, vai saglabāsim savu valstiskumu, valodu un pamata vērtības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Piezīme. Tikai šī emuāra dalībnieks var publicēt komentārus.